(afvaardiging van de) Deelnemersvergadering

DeelnemersvergaderingLogo

Sinds 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar van kracht. Een mijlpaal omdat met die wet de professionele ruimte en zeggenschap van leraren wordt vastgelegd. Die zeggenschap krijgt ook vorm op landelijk niveau: alle leraren die zijn aangemeld in het vrijwillige register zijn automatisch lid van de Deelnemersvergadering. De Deelnemersvergadering is een nieuw orgaan.

De Deelnemersvergadering wordt vertegenwoordigd door een groep van 24 verkozen leraren. Dit noemen we de afvaardiging van de Deelnemersvergadering (ADV). De uitslag van de verkiezingen is gepubliceerd door de verkiezingscommissie. Deze eerste afgevaardigden krijgen de kans om zelf mede vorm te geven aan de manier van uitvoeren van hun takenpakket. Ook beslissen en denken zij mee over al lopende trajecten. De werkzaamheden van de afgevaardigden staan hier beschreven.

Als vertegenwoordigers van alle in het vrijwillige register aangemelde leraren geeft de afvaardiging vorm aan een gezamenlijke beroepsagenda. De Onderwijscoöperatie wil de ADV in de toekomst graag ondersteunen bij het vormgeven van deze agenda.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen wat betreft de Deelnemersvergadering? Houd het gedeelte van de site over het lerarenregister in de gaten met de meest actuele informatie en meld je aan voor de Onderwijscoöperatie nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je vragen over de verkiezingen of deelnemersvergadering? Misschien staat het antwoord al bij de veelgestelde vragen. Je kunt ook een e-mail sturen naar vc@deelnemersvergadering.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

keer terug naar home registerleraar