Deelnemersvergadering / Lerarenparlement

DeelnemersvergaderingLogo

Sinds 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar van kracht. Een mijlpaal omdat met die wet de professionele ruimte en zeggenschap van leraren wordt vastgelegd. Die zeggenschap krijgt ook vorm op landelijk niveau: alle leraren die zijn aangemeld in het vrijwillige register zijn automatisch lid van de Deelnemersvergadering. De Deelnemersvergadering is een nieuw orgaan.

De Deelnemersvergadering wordt vertegenwoordigd door een groep van 24 verkozen leraren. Dit noemen we het Lerarenparlement (voorheen: afvaardiging van de Deelnemersvergadering). De uitslag van de verkiezingen is gepubliceerd door de verkiezingscommissie. Deze eerste 24 parlementsleden krijgen de kans om zelf mede vorm te geven aan de manier van uitvoeren van hun takenpakket. Ook beslissen en denken zij mee over al lopende trajecten. De werkzaamheden van het Lerarenparlement staan hier beschreven.

Als vertegenwoordigers van alle in het vrijwillige register aangemelde leraren geeft het Deelnemersvergadering / Lerarenparlement vorm aan een gezamenlijke beroepsagenda. De Onderwijscoöperatie wil het Lerarenparlement in de toekomst graag ondersteunen bij het vormgeven van deze agenda.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen wat betreft de Deelnemersvergadering? Houd het gedeelte van de site over het lerarenregister in de gaten met de meest actuele informatie en meld je aan voor de Onderwijscoöperatie nieuwsbrief.

 

keer terug naar home registerleraar

Pagina delen