Deelnemersvergadering

DeelnemersvergaderingLogoSinds 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar van kracht. Een mijlpaal omdat met die wet de professionele ruimte en zeggenschap van leraren wordt vastgelegd. Die zeggenschap krijgt ook vorm op landelijk niveau: alle leraren die zijn aangemeld in het vrijwillige register zijn lid van de Deelnemersvergadering.

De Deelnemersvergadering wordt vertegenwoordigd door een kleinere groep van 24 leraren. Dit noemen we de afvaardiging van de Deelnemersvergadering. Van 16 juni tot en met 16 juli konden leraren zich kandidaat stellen voor de positie van afgevaardigde. Stemgerechtigden konden van 4 september tot en met 24 september stemmen op een kandidaat voor de afvaardiging. De uitslag van de verkiezingen is hier gepubliceerd door de verkiezingscommissie.

Als vertegenwoordigers van alle in het vrijwillige register aangemelde leraren geeft de afvaardiging vorm aan een gezamenlijke beroepsagenda. De Onderwijscoöperatie wil leraren in de toekomst graag ondersteunen bij het vormgeven van deze agenda.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen wat betreft de Deelnemersvergadering? Houd het gedeelte van de site over het lerarenregister in de gaten met de meest actuele informatie en meld je aan voor de Onderwijscoöperatie nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je vragen over de verkiezingen of deelnemersvergadering? Misschien staat het antwoord al bij de veelgestelde vragen. Je kunt ook een e-mail sturen naar vc@deelnemersvergadering.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

keer terug naar home registerleraar