Meedenksessies

Vanaf augustus 2018 zijn alle bevoegde leraren volgens de wet verplicht zich in het nieuwe lerarenregister te registreren. In augustus 2019 staan alle bevoegde leraren geregistreerd en start de eerste periode van vier jaar tot aan herregistratie in 2023. De beroepsgroep (jij als leraar!) stelt zelf de eisen op die gaan gelden voor leraren in het nieuwe lerarenregister om na vier jaar te kunnen herregistreren: de zogenoemde herregistratiecriteria.

Deze criteria gaan over wat een leraar minimaal moet doen om zijn bekwaamheid te onderhouden (Zie FAQ). Leraren stellen ook valideringsregels op waaraan bijvoorbeeld cursussen of activiteiten moeten voldoen om je bekwaamheid als leraar te onderhouden.

Denk en doe jij mee?

Ben jij leraar en wil jij graag meedenken over en meewerken aan deze herregistratiecriteria en valideringsregels? In het hele land worden meedenksessies ingepland. Na de zomervakantie zijn we gestart met verdiepende sessie. Deze sessies kunnen ook over andere onderwerpen gaan, zoals de privacy rondom het nieuwe lerarenregister of het gebruikersgemak. Meld je hieronder aan of houd deze pagina in de gaten voor actuele data en locaties én laat collega’s/leraren die je kent weten dat deze sessies er zijn!

Lees hier het artikel over de eerste sessie in Rotterdam voor een inhoudelijke impressie van de sessies en bekijk de animatievideo!

Meedenksessie Rotterdam

Meedenksessies

Onderstaande sessies zijn voor het meedenken over en meewerken aan de herregistratiecriteria en valideringsregels. Een sessie duurt circa twee uur en er wordt gezorgd voor broodjes. Data en locaties voor een aantal steden volgen. Je kunt je wel vast opgeven en ontvangt een definitieve uitnodiging als de bijeenkomst is vastgelegd.

Kun je niet op een van deze data en/of locaties? Meld je dan ook aan. Bij voldoende animo wordt er een meedenksessie bij jou in de buurt georganiseerd, misschien wel op jouw eigen school!

Ontwikkelsessies en gebruikerspresentaties

Je kunt ook deelnemen aan ontwikkelsessies en gebruikersprestaties voor het systeem achter het nieuwe lerarenregister. Lees hier meer.

Reiskostenvergoeding

Deelnemers aan (verdiepende-) meedenksessie ontvangen reiskostenvergoeding.

Data, locaties en tijden

Datum Plaats Locatie (klik op locatie voor route in Google Maps)
Tijd
Dinsdag 31 oktober Goes Edudelta College, Stationspark 39 18:00 tot 20:30
Woensdag 1 november Assen Chr. Scholengemeenschap Vincent van Gogh, Salland 4 18:00 tot 20:00
Dinsdag 7 november Arnhem ROC Rijn-IJssel, Kronenburgsingel 16 18:00 tot 20:30
Donderdag 9 november Alkmaar Horizon College, Kruseman van Eltenweg 4 alleen MBO 18:00 tot 20:30

Pagina delen