Ontwikkelsessies & gebruikerspresentaties

Naast de meedenksessies over de herregistratiecriteria vinden er ontwikkelsessies en gebruikerspresentaties plaats. Ook hier denken én testen leraren mee over het online systeem van het nieuwe lerarenregister.

Ontwikkelsessies

Om het online systeem van het nieuwe lerarenregister verder te ontwikkelen zoeken we enthousiaste leraren die gedurende een wat langere periode (in meerdere sessies) meedenken. Het gaat dan om vragen als: hoe registreer je je als leraar en hoe hou je je portfolio bij en welke cursusgegevens zijn voor de leraar zichtbaar? Hoe zou het invulscherm van jouw dossier/portfolio eruit moeten zien? En hoe moet de voortgang in het kader van herregistratie voor jou als gebruiker zichtbaar zijn?

Locatie, tijden, data

Locatie: Kantoor Onderwijscoöperatie. Arthur van Schendelstraat 600, Utrecht.
Tijdstip: 13.00 – 15.00 uur.
Data in 2017: 8 en 29 juni, 20 juli, 10 en 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 2 en 23 november, 14 december.

Een aantal data valt in juli en augustus, middenin de zomervakantieperiode, dat beseffen we. We willen echter ook leraren die juist in een vakantieperiode de rust en de ruimte hebben, de mogelijkheid bieden aan de sessies mee te doen.

Let op: voor de continuïteit is het nodig dat een leraar minstens vijf van de tien bijeenkomsten aanwezig kan zijn.

Doe jij mee of ken je iemand die dat zou willen? Stuur dan een mail naar: meedenksessies@onderwijscooperatie.nl met als onderwerp ‘ontwikkelsessie’. Heb je inhoudelijke vragen over de sessie mail dan naar Eddie Smit, projectmanager bij Lerarenregister: e.smit@minocw.nl.

Gebruikerspresentaties

In deze sessies worden de resultaten van de hierboven genoemde ontwikkelsessies bij een grotere groep getoetst. Zo wordt de module ‘het registreren door een leraar’ behandeld en welke cursusgegevens voor de leraar zichtbaar zijn. Ook de nieuwe module Portfolio en de aanpak voor conversie vanuit het vrijwillige register komen aan bod en je kunt zien op welke manier een activiteit gezocht en toegevoegd kan worden aan je portfolio.

Locatie, tijden, data

Locatie: wisselend door Nederland.
Tijdstip: 18.00 – 20.00 uur

Datum Onderwerp Stad Locatie (klik voor route in Google Maps
13 juli 2017 Registratie Utrecht Onderwijscoöperatie
14 september 2017 Aanbieder Zwolle Nader te bepalen
16 november 2017 Portfolio Den Bosch Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2
18 januari 2018 Activiteiten Arnhem Nader te bepalen

 

Doe jij mee aan de testen of ken je iemand die dat zou willen? Stuur dan een mail naar: meedenksessies@onderwijscooperatie.nl met als onderwerp ‘gebruikerstesten’. Heb je inhoudelijke vragen over deze sessie mail dan naar Eddie Smit, projectmanager bij Lerarenregister. e.smit@minocw.nl.

Onkostenvergoeding

Deelnemers aan ontwikkelsessies en gebruikerstesten ontvangen een onkostenvergoeding.

Pagina delen