Ontwikkelsessies & gebruikerspresentaties

Naast de meedenksessies en digitale meedenkmogelijkheden over de herregistratiecriteria, vinden er ontwikkelsessies en gebruikerspresentaties plaats. Ook hier denken leraren mee én testen ze het online systeem van het nieuwe lerarenregister.

Ontwikkelsessies

Om het online systeem van het nieuwe lerarenregister verder te ontwikkelen zoeken we enthousiaste leraren die gedurende een wat langere periode (in meerdere sessies) meedenken. Het gaat dan om vragen als: hoe registreer je je als leraar en hoe houd je je portfolio bij en welke cursusgegevens zijn voor de leraar zichtbaar? Hoe zou het invulscherm van jouw dossier/portfolio eruit moeten zien? En hoe moet de voortgang in het kader van herregistratie voor jou als gebruiker zichtbaar zijn?

Locatie, tijden, data

Locatie: Kantoor Onderwijscoöperatie. Arthur van Schendelstraat 600, Utrecht.
Tijdstip: 13.00 – 15.00 uur.
Data in 2017: 8 en 29 juni, 20 juli, 10 en 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 2 en 23 november, 14 december.

Een aantal data viel in juli en augustus, middenin de zomervakantieperiode, dat beseffen we. We willen leraren die juist in een vakantieperiode de rust en de ruimte hebben, de mogelijkheid bieden aan de sessies mee te doen.

Let op: voor de continuïteit is het nodig dat een leraar minstens vijf van de tien bijeenkomsten aanwezig kan zijn.

Doe jij mee of ken je iemand die dat zou willen? Stuur dan een mail naar: meedenksessies@onderwijscooperatie.nl met als onderwerp ‘ontwikkelsessie’. Heb je inhoudelijke vragen over de sessies, mail dan Eddie Smit (projectmanager bij het lerarenregister).

Gebruikerspresentaties

Kom naar de gebruikerspresentatie en krijg een sneak preview. In de gebruikerspresentatie krijg je te zien hoe het nieuwe register er tot nu toe uitziet. Daarnaast kun je meedenken over de functionaliteit. Zo wordt de module ‘het registreren door een leraar’ behandeld en zie je welke cursusgegevens voor de leraar zichtbaar zijn. Ook de nieuwe module Portfolio en de aanpak voor conversie vanuit het vrijwillige register komen aan bod. Tevens kun je zien op welke manier een activiteit gezocht en toegevoegd kan worden aan je portfolio.

Benieuwd geworden?

Kom dan op donderdag 16 november naar het Willem I College in Den Bosch.

Datum Onderwerp Stad Locatie (klik voor route in Google Maps
13 juli 2017 Registratie Utrecht Onderwijscoöperatie
14 september 2017 Aanbieder Zwolle Nader te bepalen
16 november 2017, 18:00 tot 20:00 Portfolio Den Bosch Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2
18 januari 2018 Activiteiten Arnhem Nader te bepalen

Aanmelden of vragen?

Leuk als je erbij bent! Stuur een mail naar: meedenksessies@onderwijscooperatie.nl met als onderwerp ‘gebruikerstesten’. Heb je inhoudelijke vragen over de sessies, mail dan Eddie Smit (projectmanager bij het lerarenregister).

Onkostenvergoeding

Deelnemers aan ontwikkelsessies en gebruikerspresentaties ontvangen een onkostenvergoeding.

Lees hier meer over het lerarenregister

Pagina delen