Deelnemersvergadering

DeelnemersvergaderingLogoSinds 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar van kracht. Een mijlpaal, omdat met die wet de professionele ruimte en zeggenschap van leraren is vastgelegd. Dit krijgt vorm op landelijk niveau: alle leraren die zijn aangemeld in het vrijwillige register zijn lid van de Deelnemersvergadering. Via dit orgaan kunnen leraren hun zeggenschap uitoefenen.

De Deelnemersvergadering wordt vertegenwoordigd door een kleinere groep leraren (24). Dit noemen we de Afvaardiging van de Deelnemersvergadering.

Van 16 juni 2017 tot en met 16 juli 2017 konden leraren zich kandidaat stellen voor de positie van afgevaardigde. Deze periode heeft meer dan honderd kandidaatstellingen opgeleverd. De verkiezingscommissie bekijkt of de kandidaten aan de eisen voldoen. Op 21 augustus 2017 wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.

Van 4 t/m 24 september vinden deze verkiezingen plaats. Alle leraren die vóór 1 augustus 2017 zijn aangemeld in het vrijwillige register, mogen hun stem uitbrengen op één van de kandidaten. Sta je in het vrijwillige register? Laat deze kans dan niet voorbij gaan! Zet de data voor de verkiezingen in je agenda en houd je mailbox in de gaten. Rond 4 september 2017 wordt een e-mailbericht verstuurd met daarin de informatie om jouw stem uit te brengen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen wat betreft de Deelnemersvergadering? Hou deze site in de gaten met de meest actuele informatie en/of meld je aan voor de Onderwijscoöperatie nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je vragen over de verkiezingen of deelnemersvergadering? Misschien staat het antwoord al bij de veelgestelde vragen. Je kunt ook een e-mail sturen naar vc@deelnemersvergadering.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

keer terug naar home registerleraar